Terapia Dr. Dean Ornish- pentru boli cardiace si metabolice

Terapia revolutionara in bolile cardiace!

Dean Ornish este doctor in medicina, iar in ultimii douazeci de ani a condus cercetari care au demonstrat – pentru prima data – ca schimbarile majore radicale si consecvente in stilul de viata pot ajuta chiar si la regresia bolilor coronariene grave, fara interventia medicamentelor sau a chirurgiei. În plus, el sustine ca dragostea si intimitatea sunt printre cei mai importanti factori cand vine vorba despre sanatate si boala, chiar daca acest aspect este ignorat de comunitatea medicala:

„Tot ceea ce da nastere unui sentiment de izolare duce de multe ori la imbolnavire si suferinta; tot ceea ce da nastere unui sentiment de dragoste si intimitate, conectare si comunitate, are virtuti tamaduitoare”.

Medicul american ofera prin studii documentate, efectuate pe o durata de 14 ani, in care au fost urmariti si tratati mii de bolnavi, un program de vindecare a bolilor de inima care exclude medicamentele sau interventiile chirurgicale. Programul sau de tratament se numeste “Deschiderea inimii” si vindeca atat trupul cat si sufletul.


Schimbarea modului de viata duce la disparitia aproape totala a aterosclerozei iar bolile coronariene severe sunt vindecate, dupa numai 1 an, fara medicamente. Dr. Ornish a constatat ca, daca sunt tratate doar simptomele unei boli de inima, fara a se insista asupra cauzelor profunde, care sunt foarte importante, exista probabilitatea ca acea boala sa reapara. De aceea, aceasta terapie urmareste vindecarea cauzelor profunde ale bolii, pornind de la corectarea modului gresit de viata al pacientului  pana la problemele emotionale care ating sufletul.


Terapia Ornish combina trei metode de tratament si anume:

  • schimbarea alimentatiei
  • miscarea moderata
  • managementul stresului

Ma alatur doctorului Dean Ornish si va recomand sa intrati in acest program  de terapie bazat pe posturi corporale si exercitii de control al suflului respirator inspirate din yoga, dieta si metode de relaxare prin intermediul caruia am obtinut in cursul anilor rezultate excelente.