Plantele si sexualitatea – Amplificarea masculinitatii

Plantele si sexualitatea – Amplificarea masculinitatii

„Meritul nu consta in a fugi de placere, ci in a o intrebuinta pentru a o stapani”  Clement din Alexandria, Stromates XI, 20

Trezirea si constientizarea sexualitatii pot impulsiona extraordinar de mult evolutia spirituala a fiintei umane. În acest sens, iata ce afirma Paul Gregor, cercetator al fenomenului magic: „Cele mai inalte aspiratii metafizice ale noastre, ansamblul potentialului nostru transcendent si magic este inchis, ferecat in materie, in sexualitate. Elanul este materializat si deci absorbit… Nu este oare logic sa socotim ca transformarea comportamentului nostru sexual, a atitudinilor noastre cele mai intime, actioneaza ca un declic magic care elibereaza energii aproape supraumane, la fel cum o mutatie provocata in structura intima a atomului elibereaza fortele cosmice?” „La psycho-synthese sexuelle”, Bruxelles, 1965.

Folosirea inteleapta a anumitor plante poate fi de un real ajutor celor care doresc sa-si cunoasca mai bine propria natura sexuala si sa-si angreneze aceasta putere tainica (in mod atat de penibil negata si blamata in zilele noastre) in slujba spiritualitatii. Plantele actioneaza ca niste veritabili catalizatori, care accelereaza anumite procese de activare energetica si constientizare prezente in fiinta umana.

În virtutea clasificarii lor in plante feminine si plante masculine, acestea pot fi folosite atat de catre femei, cat si de catre barbati, pentru a-si trezi feminitatea, respectiv masculinitatea.. În cadrul traditional al medicinei Ayurveda, medicina veche a Indiei, se regasesc trei arhetipuri (atat masculine cat si feminine): Vata, Pitta si Kapha. Barbatul perfect este cel care manifesta caracteristicile tuturor celor trei arhetipuri. Multe dintre plantele care favorizeaza trezirea si amplificarea calitatilor masculine in fiinta umana sunt guvernate de Soare si Marte.

Vom prezenta n cadrul acstui articol o serie de plante care dinamizeaza si amplifica masculinitatea. De aceea, mentionam ca cea mai buna metoda de administrare a plantelor este sub forma de pulbere uscata, mentinuta sublingual timp de 15-20 minute, de 4 ori pe zi, minim 2-3 luni de zile.Arhetipul Vata – barbatul care cucereste femeia prin rafinament Daca esti femeie, iar iubitul tau iti face cate o surpriza in fiecare zi sau te uimeste prin spontaneitatea lui, sa stii ca sigur are asimilate calitatile arhetipului Vata. 

Barbatii din aceasta categorie sunt remarcabili prin originalitatea si inventivitatea lor, sesizabila mai ales in planul comunicarii (afective, intelectuale si verbale). Ei sunt mereu entuziasti si au o mare usurinta in a-si sublima impulsurile erotice in trairi pur afective, mentale sau inspiratii artistice geniale. Din categoria lor fac parte marii creatori de arta.

Asemenea barbati dovedesc o intuitie de exceptie, care ii ajuta sa ghiceasca toate miscarile sufletesti si gandurile iubitei lor. Rafinamentul care impregneaza intregul fel de a fi al barbatului arhetipal Vata face sa  tremure de emotie inima oricarei femei sensibile. Fiecare atingere a iubitei lui ii provoaca stari de o bogatie inexprimabila. Cand este indragostit, adora sa respire fiinta iubita cu toti porii pielii lui, pana in adancul inimii. Delicatetea cu care se apropie de sufletul iubitei inlatura orice eventuala impotrivire a ei. Femeia care ajunge sa faca dragoste cu un astfel de barbat are senzatia ca isi dizolva forma fizica si devine zborul insusi, aceasta constituind o experienta elevata, pe care nu o va uita niciodata.

Plante care amplifica rezonanta cu arhetipul masculin Vata

Sunatoarea (Hypericum perforatum) favorizeaza trezirea Inimii, in sensul de centru esential al fiintei. Ea imprima energiilor o tendinta ascensionala si are puterea de a aduce lumina in colturile cele mai obscure ale subconstientului. Aceasta planta faciliteaza comunicarea afectiva si amplifica abilitatile intuitive. Este recomandata mai ales barbatilor care sufera de stari depresive, care sunt lipsiti de entuziasm sau au o fire mohorata, inchisa, refuzand manifestarea iubirii.

Coriandrul (Coriandrum sativum) este o planta guvernata de Marte, planeta masculinitatii, motiv pentru care este deseori folosit in formulele naturiste de crestere a virilitatii. Are un efect euforizant, mai ales in cazul folosirii fructelor zdrobite in miere. Printre calitatile arhetipului Vata pe care le poate trezi se numara si ingeniozitatea. În unele traditii, chiar exista credinta ferma ca daca o femeie insarcinata mananca seminte de coriandru, copilul pe care-l va naste va dovedi multa imaginatie si originalitate. Aceasta planta este indicata mai ales barbatilor care au tendinte agresive si care se confrunta in paralel cu o stare de oboseala generala sau cu diverse senzatii de arsura (gastrica, a uretrei). 

Åžofranul (Crocus sativa) este de asemenea o planta masculina, guvernata de Soare, renumita pentru efectul ei afrodisiac si pentru calitatea de tonifiant al sistemului reproducator si al inimii. El poate induce anumite capacitati premonitorii, specifice arhetipului Vata. Este sugestiv faptul ca vechii persani foloseau sofranul pentru a starni vantul, ori Vata Dosha reprezinta in Ayurveda Aerul in miscare, dinamizat si in fiinta umana prin intermediul acestei plante. Åžofranul trezeste si anumite calitati specifice arhetipului Kapha, ca de exemplu devotamentul si puterea de a ierta.

Gentiana (Gentiana lutea) este o alta planta masculina, care amplifica puterea de sublimare a energiilor din planul erotic in plan afectiv. Este recomandata barbatilor excesiv pasionali, care se confrunta cu fenomenul de ejaculare precoce, polutii, herpes genital sau alte leziuni genitale de tip ulcerativ, inflamator, cu acnee si afectiuni febrile.Arhetipul Pitta – barbatul cu ochi de foc

Magnetismul privirii lui este irezistibil! Daca esti femeie si se uita la tine un astfel de barbat, simti cum din ochii lui pleaca mii de sageti de foc ce patrund in inima ta, iar trupul iti este brusc cuprins de o caldura placuta, chiar…orgasmatica. Sub privirea lui simti ca te nasti intr-un chip nou, metamorfozandu-te, si ca arzi de iubire. Barbatul Pitta are puterea de a trezi focul pasiunii in femeia pe care o iubeste.

 Are o inteligenta sclipitoare, iar prezenta lui, de asemenea stralucitoare, este remarcata imediat. Are un succes rapid in plan social in tot ceea ce isi propune, intrucat poseda o mare putere de a actiona si de a se focaliza. Nu se teme de refuzul unei femei, iar micile capricii ale acesteia chiar il provoaca sa mearga mai departe.

Îi place sa traiasca orice moment la intensitate maxima. Un autocontrol exemplar si o mare putere de transformare launtrica ii permit, de asemenea, o evolutie spirituala rapida. Are un curaj extraordinar si deosebite aptitudini de conducator. Din aceasta categorie de arhetipuri masculine fac parte hipnotizatorii celebri si marii comandanti de osti.

Plante care amplifica rezonanta cu arhetipul Pitta si capacitatea de transmutare a fluidelor reproducatoare (sperma, in cazul barbatului)

Busuiocul (Ocimum Basilicum) este o planta masculina guvernata de Marte, care amplifica energia subtila a focului in multiplele sale aspecte: focul pasiunii, focul iubirii, focul inteligentei si focul aspiratiei spirituale. Este explicabil astfel efectul profund purificator (prin arderea impuritatilor) si de intensificare a stralucirii aurice pe care busuiocul il are, efect folosit in popor pentru a tine la distanta spiritele rele. Busuiocul este recomandat barbatilor reci, care se tem sa se deschida afectiv sau erotic fata de femeia iubita, care au – pe un fond psihic caracterizat de anxietate sau atasamente – probleme digestive sau respiratorii.

Ghimbirul (Zingiber officinale) este o planta care amplifica mult rezonanta cu energia subtila a focului. Dinamizeaza Manipura Chakra, trezeste puterea de a actiona si creste curajul. Este indicat barbatilor care nu au capacitatea de a se mobiliza sau care sunt distanti si protocolari, ascunzandu-si vulnerabilitatea sub masca unei raceli afective.

Paducelul (Crataegus oxycantha), planta guvernata de Marte, faciliteaza sublimarea tendintelor violente (iritare, manie) si transformarea lor in iubire plina de caldura. Este indicat barbatilor care s-au inchistat dupa ce au suferit un esec sentimental si, eventual, au dezvoltat pe fondul acestei experiente amare tulburari cardio-vasculare (mai ales palpitatii, tahicardie, hiper- sau hipotensiune).

Maghiranul (Origanum majorana) este o planta masculina care incalzeste. Armonizeaza in fiinta energia subtila a focului, mai ales la nivel mental, si este recunoscuta pentru efectul ei sedativ, calmant, analgezic. Este recomandat barbatilor deprimati, contractati de durere (fizica sau psihica). În numeroase traditii exista credinta ca alina suferintele si aduce fericire.Arhetipul masculin Kapha

Arhetipul Kapha exceleaza prin calmul lui imperturbabil. Nu incerca sa-l enervezi, pentru ca nu vei reusi! De altfel, linistea lui contagioasa te va cuprinde si pe tine in scurt timp. Profunzimea trairilor sale nu-i permite sa se irite la orice detaliu cotidian nesemnificativ. Fidelitatea si devotamentul de care da dovada, ca si adancimea sentimentelor lui, impresioneaza orice femeie. Este o prezenta impozanta, avand o mare forta de impact , atat la nivel fizic (este remarcabil prin robustetea lui!), cat si la nivel mental. Are o perseverenta demna de invidiat, fiind sustinut in finalizarea actiunilor sale de o vitalitate excelenta. 

În jocurile amoroase este provocat cu mare greutate, dar, odata starnit, nu se mai opreste. Daca intentionezi sa-l inciti, trebuie sa fii sigura ca esti odihnita ca sa-i poti rezista, caci este un adevarat maratonist al amorului! Induce cu usurinta in femeia cu care face dragoste dorinta de a se abandona iubirii, intrucat stie cum sa o faca sa se simta in siguranta si protejata.

Plante care induc rezonanta cu arhetipul masculin Kapha si amplifica vitalitatea sexuala:

Ginsengul (Panax quinquefolius), guvernat de Soare, este folosit din cele mai vechi timpuri pentru marirea potentei sexuale (mai ales radacina de ginseng). Poate fi numit, fara nici o exagerare, regele afrodisiacelor, datorita efectului sau profund revitalizant si tonic regenerator pe care-l are nu numai asupra organelor genitale, ci si asupra tuturor constituentilor corporali si asupra mintii. Este foarte util barbatilor care doresc sa se implineasca din punct de vedere fizic.

Coltii babei (Tribulis terestris) are un profund efect relaxant, care permite un comportament firesc si mentinerea linistii interioare, chiar in situatii conflictuale. Planta este indicata barbatilor care se confrunta cu tensiuni relationale si care au reactii nenaturale, eventual cu tendinte violente. 
Planta coltii babei fortifica sistemul reproducator masculin, determinand cresterea cantitatii de sperma. Aceasta planta este recomandata in caz de sterilitate si impotenta.

Semintele si radacina de lotus  (Nelumbo nucifera) sunt tonice regenerante seminale, fiind indicate in caz de spermatoree (pierdere a spermei). Semintele ajuta la trezirea centrului inimii (Anahata Chakra), amplificand starea de devotiune si prosperitate spirituala, calitati specifice arhetipului Kapha. Radacina dinamizeaza in special Muladhara Chakra si creste vitalitatea, fiind recomandata in situatii de impotenta. 

Åžofranul (Crocus sativa) amplifica devotamentul si puterea de a ierta, calitati specifice arhetipului Kapha. Este indicat barbatilor incrancenati, tensionati, razbunatori, care nu pot uita pe cei care au gresit fata de ei sau le-au stat in calea realizarii unui scop.

În final, va dezvaluim un mic secret, care speram sa le bucure mai ales pe  cititoarele noastre. Plantele prezentate in acest articol pot fi folosite nu numai de catre barbatii care urmaresc sa-si trezeasca anumite calitati specifice unui arhetip masculin, ci si de catre femeile care intentioneaza sa atraga,  prin rezonanta, barbati apartinand arhetipului respectiv! 🙂