Medicina celulara – principile dr. Rath

Medicina celulara – principile dr. Rath

Ma alatur si eu demersului acestei fundatii „Dr.Rath Health Foundation” aplicand cele 10 principii atat in practica mea medicala cat si in stilul de viata.   Dr. Dan Spatariu

10 principii de baza ale unui sistem de asistenta medicala eficient si accesibil pentru fiecare tara

Aplicarea acestor 10 principii de baza va ajuta la ameliorarea sanatatii oamenilor din toate tarile lumii industrializate, precum si din tarile in curs de dezvoltare. Ele pot fi implementate intr-un timp scurt la nivel local, national si regional, putand fi puse in practica atat de catre pacienti si cetateni, cat si de catre institutii private si publice.

Sfatuim toate guvernele sa actioneze imediat pentru ameliorarea sanatatii cetatenilor lor si pentru a salva miliarde din costurile asistentei medicale.

Cel mai important lucru este ca, prin implementarea acestor 10 principii de baza ale sanatatii naturale, oricine poate contribui la stoparea afacerii cu boala derulata de industria farmaceutica si bazata in primul rand pe medicamentele brevetate ineficiente si adesea chiar periculoase. Astfel, oricine  barbat sau femeie, tanar sau batran  poate contribui la directionarea banilor departe de aceste cercuri de investitii lipsite de scrupule care ameninta cu un razboi mondial numai pentru a-si mentine controlul asupra „afacerii cu boala” in valoare de trilioane de dolari.

1. Prevenirea si tratarea cauzelor care stau la baza bolilor in locul tratarii simptomelor acestora

80% din medicamentele farmaceutice prescrise in mod obisnuit pacientilor nu au nici o eficienta dovedita; in cel mai bun caz ele doar amelioreaza simptomele fara a actiona asupra cauzei care sta la baza bolii. Sistemele de asistenta medicala ale viitorului se vor concentra pe prevenirea si tratarea cauzelor care stau la baza bolilor. Acest sistem de asistenta medicala va duce la eradicarea definitiva a celor mai comune boli

2. Functionarea sanatoasa a celulelor corpului este o conditie preliminara a sanatatii

În organismul uman sanatatea si boala sunt determinate la nivelul celulelor. Principala cauza a disfunctiilor celulare este aportul insuficient de elemente nutritive esentiale necesare functionarii optime a metabolismului celular. Ca atare, aportul zilnic optim de microelemente nutritive esentiale devine o conditie preliminara pentru sanatatea umana. Medicina celulara defineste trei principii ale sanatatii dupa cum urmeaza:

3. Principiul # 1 al Sanatatii Celulare  Aport optim de energie celulara

Elementele nutritive esentiale sunt necesare pentru mentinerea metabolismului energiei celulare. Un aport optim al acestor elemente nutritive este o conditie preliminara pentru prevenirea aritmiei (cauzata de un deficit de energie in celulele miocardului responsabile de batai regulate), insuficientei cardiace (cauzata de un deficit de energie in celulele miocardului responsabile de contractia muschiului inimii si pomparea sangelui) si altor probleme similare.

4. Principiul #2 al Sanatatii Celulare  Rezistenta optima a tesutului conjunctiv in tesuturile moi

Aproximativ jumatate din proteinele ce alcatuiesc organismul uman sunt compuse din colagen, elastina si alte molecule de tesut conjunctiv. Producerea lor este reglata de vitamina C si aminoacizii lizina si prolina care sunt caramizile de baza pentru constructia acestor proteine. Organismul uman nu poate PRODUCEvitamina C sau lizina; totusi, sanatatea sa, de la nastere si pana la moarte, este dependenta de un aport optim al acestor elemente nutritive. Aplicarea cunostintelor de fata va scadea incidenta evenimentelor catastrofale de sanatate � cum ar fi infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, cancerul si multe alte boli � pana la o fractiune din rata lor actuala.

5. Principiul #3 al Sanatatii Celulare  Stabilitatea optima a tesutului conjunctiv in tesuturile tari

Stabilitatea scheletului, inclusiv a dintilor, este determinata de productia optima de molecule de colagen (facilitata de vitamina C, lizina si prolina) si de aportul optim de minerale esentiale (precum calciul si magneziul) si oligoelemente. Implementarea cu consecventa a acestor cunostinte va face posibila prevenirea pe scara larga a unor boli precum osteoporoza (oase), cariile (dinti) si paradontoza (gingii).

6. Informatia si educatia independenta este cheia sanatatii

Desi suntem la inceputul celui de-al treilea mileniu, se stie inca prea putin despre faptul ca organismul uman nu PRODUCE vitamina C sau lizina, doua elemente nutritive cheie in determinarea sanatatii sau bolii. Aceasta se datoreaza in mod direct eforturilor industriei farmaceutice de a suprima informatiile specifice, astfel incat prin ignoranta milioanelor de oameni sa fie alimentate profiturile de trilioane de dolari provenite din medicamente. Raspandirea informatiilor elementare in domeniul sanatatii si implementarea educatiei de sanatate din copilarie si pana la varsta avansata constituie baza unui Nou Sistem Global de Asistenta Medicala.

7. Cercetarea cuprinzatoare in domeniul sanatatii naturale este o piatra de temelie pentru Nou Sistem Global de Asistenta Medicala

În prezent, cercetarea medicala este condusa de procentele in actiuni ale companiilor farmaceutice, nu de necesitatile de sanatate ale oamenilor. În schimb, implementarea principiilor sanatatii celulare economiseste miliarde din costurile asistentei medicale, BANI ce ar trebui reinvestiti in cercetari ulterioare in domeniul sanatatii naturale.

Este deja evident ca tot mai multe boli au legatura cu deficitul de elemente nutritive esentiale. Introducerea programelor de cercetare in domeniul sanatatii naturale ca parte a politicilor de sanatate publica va elimina pe scara larga cele mai comune boli, ca si cauze ale invaliditatii si mortalitatii.

8. Adoptati principiile stiintifice ale sanatatii celulare

În fiecare an, milioane de oameni mor din cauza unor boli care pot fi prevenite si controlate prin metode naturale. Adoptarea de catre toate guvernele lumii a unor politici de sanatate care au la baza principiile stiintifice ale medicinei celulare va salva, in timp, milioane de vieti si miliarde de dolari din fondurile publice si private. Acesti BANI vor putea fi apoi folositi pentru solutionarea altor necesitati majore ale societatii.

9. Alegeti politicieni care apara drepturile oamenilor la sanatate naturala

Politicienii care continua sa sustina o legislatie ce restrictioneaza raspandirea informatiei despre sanatate naturala se fac vinovati de punerea in pericol a sanatatii si vietii oamenilor care i-au votat. Toti politicienii care continua sa obstructioneze sanatatea naturala in loc sa o sustina, vor fi trasi la raspundere pentru actiunile lor. Liderii politici alesi au responsabilitatea de a apara viata cetatenilor si de a promova masuri de sanatate eficiente, sigure si accesibile ca baza a politicilor de sanatate din tarile lor.

10. Scoateti in afara legii „afacerea cu boala” a industriei farmaceutice, si NU raspandirea informatiei despre sanatatea naturala sigura, eficienta si accesibila

Pentru a-si proteja pietele multimiliardare de medicamente ineficiente, companiile farmaceutice incearca sa lupte impotriva celei mai aprig competitor: elementele nutritive esentiale, sigure si accesibile. Politica farmaceutica abuzeaza de Comisia Codex Alimentarius a ONU, de Parlamentul UE si de multe alte organisme politice nationale si internationale.