Efectul culorilor asupra tipului constitutional propriu

Efectul culorilor asupra tipului constitutional propriu

Calitatile tipurilor constitutionale din Ayurveda sunt asociate cu anumite culori.

Astfel, te poti raporta la aceste tipologii Vata, Pitta, Kapha si poti sa le folosesti in a-ti influenta starea. Stim cu totii ca starea care o avem in mod preponderent ne formeaza niste tipare mentale in timp, care ne influenteaza obiceiurile si apoi viata in orice aspect.

Cunoscand tipul constitutional pe care il ai, poti afla ce culori iti sunt indicate  sa le folosesti in imbracaminte, decorarea casei sau a biroului

Pentru a afla ce tip constitutional esti fa acest chestionar: http://www.esculap-nature.ro/chestionar

Evidet ca fiecare culoare are mai multe nuante si fatete. De exemplu, rosul este asociat cu violenta, agresiunea, pasiunea, cu puterea si dominatia, dar el poate de asemenea sa stimuleze, sa incalzeasca si sa ofere confort.

Culori pentru Kapha

Evita culoarea alb daca esti preponderent Kapha. Toate culorile calmeaza Kapha (deoarece el este calm prin structura si rar isi iasa din fire) , exceptand  nuantele de verde si albastru inchis. Alege culorile vii, puternice, luminoase, cu diferite modele care te vor incita si trezii.

Culori pentru Vata

Daca esti tipul Vata, albastrul si alte culori intunecate  probabil deja predomina in garderoba ta. Ideal ar fi sa eviti culorile intunecate, mai ales negru, maro si nuante de albastru inchis. De asemenea ar trebui sa eviti culorile prea vii si luminoase, deoarece sunt niste nuante care ar putea sa tulbure sensibilitatea agitatului Vata. Alege in schimb culorile pastelate

Culori pentru Pitta

Elimina rosul si negrul din garderoba ta daca esti tipul Pitta.  Foloseste culorile reci, nunatele delicate si pale dar mai ales foloseste pe cat posibil albastrul.