Intra si tu in programul de reintinerire „Afrodita”

Intra si tu in programul de reintinerire „Afrodita”

Programul de infrumusetare si reintinerire “Afrodita” se bazeaza pe o combinatie de terapii externe si interne ce implica: 

  • masaj general, facial, limfatic si pe meridian (terapeutic-regenerant) si 
  • terapii de regenerare a simturilor (Karna Purana, Netra Basti, Shirodara, aplicatia de lipitori-Hirudoterapie, care incununeaza cu success procedurile externe, influentand metabolismul si detoxifierea ).

Uneori, in functie de unicitatea pacientului si de anotimp, se realizeaza anumite procedee de detoxifiere mai profunde cum ar fi: voma, purgatia sau clisma terapeutica.

Terapia Shasti shali (masaj cu orez fiert in lapte si tapotaj cu saculeti continand orez fiert si lapte, urmate de aplicatii de pudre de plante) , intregeste procesul de remineralizare tisulara si hidratare a tegumentului, reconferindu-i elasticitate si luciul specific tineretii. 

Intern, se urmareste implimentarea unei diete corespunzatoare tipului constitutional ayurvedic, fara restrictionari epuizante pentru organism, fiind savuros si variat, care sa contina toti factorii de nutrienti necesari organismului ( vitamine, proteine, lipide, glucide).

De asemenea, intern se dau plante de tip Rasayana ( de intinerire ), din traditia ayurvedica, care se administreaza sub forma de pulberi sublinguale ce se iau de 3-4 ori pe zi, timp de 3-4 luni. 

In plan emotional, in functie de astrograma natala, se realizeaza intre doua si patru sedinte de terapie emotionala, ce include vizualizarea creatoare sau/si sugestoterapia, sau/si cristaloterapia.

Toate aceste proceduri se realizeaza in cabinetul de terapie, intr- o ordine bine stabilita de medicul nostru specialist ayurvedic in functie de afectiunea pacientului si de gravitatea ei.

De unde provin terapiile?

Aceste terapii fac parte din sistemul milenar Ayurveda (medicina traditionala indiana) fiind recunoscut ca fiind cel mai vechi sistem de tratament din lume(2500 i.e.n- De unde s-au inspirat toate celalalte sisteme de medicina), transmis pe cale orala si consemnat ulterior in textele vedice. 

Etimologia sanskrita a cuvantului evoca perfect complexitatea lui: „Ayus” este viata cu toate aspectele ei, iar „Veda” se traduce prin cunoastere, stiinta.

Concluzionand, Ayurveda reprezinta stiinta vietii perfecte, descrisa intr-o maniera holistica, in care fiinta umana este vazuta ca o triada a mintii, trupului si sufletului. Ayurveda inseamna prevenirea bolii, tratamentul si mentinerea sanatatii iar de aici se subintelege de unde efectele miraculoase in reintinerirea si revitalizarea fiintei umane prin aceste procedee.

Conditia esentiala pentru o viata lunga si sanatoasa este impunerea unui regim de viata si a unei alimentatii echilibrate si adecvate cu starea individuala. Fitoterapia este o parte integranta a tratamentului ayurvedic si se bazeaza pe monografii detaliate ale plantelor, precum si pe retete traditionale de preparare a remediilor, cu o valoare terapeutica inestimabila. 

Sistemul milenar Ayurveda- considera ca sanatatea si tineretea este starea noastra naturala si presupune ca organismul sa nu fie incarcat cu toxine, organele sa functioneze in mod normal, deseurile sa fie eliminate in mod eficient, mintea si simturile sa conlucreze armonios, iar la nivel  psihomental  sa fim caracterizati de o stare de bine interior, pace a mintii, calm si fericire.

In lumea actuala,  stresul, munca in exces, alimentatia neadecvata, aportul de substante chimice –  toxice –  de diverse proveniente, sedentarismul, capacitatea scazuta sau imposibilitatea de a “digera” emotiile si experientele de viata, etc., sunt factori ce determina acumularea toxinelor la nivel mental si in tesuturile noastre corporale, precum si diferite tipuri de dezechilibru in organism, determinand deteriorarea functionarii normale a organismului si in cele din urma – boala si imbatranirea prematura.

Pentru a va reechilibra si reintineri organismul, va propunem inspirati de acest sistem Ayurvedic, o abordare holistica, ce incepe cu prescrierea unei diete adecvata cu constitutia si stilul de viata, administrarea de remedii pentru eliminarea toxinelor din organism,  metode de pre-epurare (purvakarma),  proceduri de purificare (panchakarma, dietoterapie, hirudoterapie), dupa care se pot administra remedii pentru regenerare(fitoterapie, masaje speciale, suplimente de vitamine si minerale).

Din procedurile incluse in acest program de reintinerire se enumera:

Purvakarma (pre-proceduri) pregateste organismul pentru procedurile propriu-zise de eliminare.

Pre-procedurile sunt:

-snehana: – abhyantar snehana – oleatie interna;

-bahya snehana – oleatie externa;

-swedana : sudoratie/ transpiratie produsa prin sauna.

Panchakarma consta in proceduri blande dar extrem de eficiente, care ajuta la restabilirea si mentinerea  starii naturale de sanatate si tinerete a organismului. Panchakarma este un termen sanscrit care in traducere inseamna “5 actiuni” sau “5 tratamente” cu rol de purificare  si reechilibrare  a organismului,  de restabilire a vitalitatii  si de redobandire a abordarii pozitive a vietii. In afara de o profunda si durabila echilibrare, aceste terapii contrubuie si la vindecarea unui mare numar de afectiuni.

 Cele  cinci proceduri Panchakarma sunt:

– voma terapeutica – Vamana,

– purgatia terapeutica –Virechana 

– clismele cu extracte apoase din plante medicinale  – Niruha basti

– clismele uleioase –  Anuvasana basti 

– terapia nazala – Nasya

Tratamentul este personalizat in functie de tipul constitutional al pacientului si de afectiunile prezente. In mod obisnuit este nevoie doar de o parte din toate aceste terapii

Pentru detalii despre programari si costuri: 0740151831