,

Fitoterapie

Fitoterapie

In cadrul cabinetului „Esculap Aeternus” :

  • Utilizez amestecuri de plante autohtone cu plante indiene.Folosesc aprox 60 plante romanesti si 20-25 plante indiene.Plantele se administreaza sub forma de pulbere sublinguala ceea ce amplifica efectele curative si profunzimea terapiei pana la nivel de cauza (psihoemotional sau mental). In cazul in care gustul plantelor este neplacut  exista si alte modalitati care amelioreaza acest neajuns. Totusi din experienta,  pacientii dupa 3-4 zile se adapteaza la gustul preponderent, astringent, amar sau picant. Este foarte interesant de stiut si inteles ca fitoterapia echilibreaza si vindeca pana la nivel de cauza procesele patologice.Nu are efecte secundare cu exceptia cazurilor cand specific aceasta si pot fi administrate concomitent cu medicatia alopata in cele mai multe cazuri. Efectele sunt multiple; pe organe, stare generala, somn, digestie, simptomatologie etc.
  • Creez retete personalizate dupa proportii adaptate conform tipului constitutional si unicitatii fiecarei asocieri pacient – patologie. Proportia dupa care realizez amestecul este o inspiratie personala (rezultata prin cercetare si observatie atenta a unicitatii fiecarei persoane) pe care nu am intalnit-o pana acum in alte surse si care in decursul celor 5 ani de practica de cand aplic aceasta formula mi-a adus multiple succese in terapie- vezi detalii despre cazuri AICI.
  • Cand este cazul indic suplimentar  folosirea anumitor macerate din plante romanesti cu rol complementar fata de terapia pe baza de pulberi.Restul indicatiilor necesare sunt specificate in recomandarile pe care pacientii le primesc in foaia medicala emisa la primirea rezultatelor dupa consult.
  • Cei care doresc  o alternativa la retetele personalizate indic cu incredere folosirea preparatelor naturiste ale firmelor: Santo Raphael, Dacica Plant, Secom, Viva Natura(creme).