6 tesuturi corporale care se regenereaza prin nutritie

6 tesuturi corporale care se regenereaza prin nutritie

Atunci cand un om este bolnav, procesele de regenerare sunt ingreunate, iar aici intra in joc medicina alternativa. Gratie diversitatii de plante, mancaruri, nutrienti care au puteri extraordinare de vindecare, organismul poate fi impulsionat sa se vindece intr-un timp record.

Cu totul altfel stau lucrurile atunci cand vorbim despre medicina conventionala, care recurge doar la tratamente chimice. Acestea sunt extrem de daunatoare corpului si nu impulsioneaza sistemul imunitar, menit sa participe la procesul de vindecare.

Studii realizate in ultimii ani au demonstrat ca medicina conventionala nu are dreptate, iar organismul se poate vindeca de la sine, intrand in remisie, atunci cand nimeni nu se asteapta. Cele mai comune cazuri de regenerare rapida sunt urmatoarele:

1. REGENERAREA SISTEMULUI NERVOS

Exista mai multe alimente 100% naturale care au demonstrat ca au efecte de regenerare asupra sistemului nervos. Un studiu din 2010 a aratat ca o combinatie intre ceai verde, mure si carnitina (nutrient natural esentinal in metabolismul energetic) promoveaza regenerearea sistemului neuronal si potenteaza efectele celulelor stem in cazul bolilor neurodegenerative. Alte substante care sprijina sistemul nervos neuronal sunt:

– curcumina (turmericul), apigenin (component al salatei), mure, ginseng, rezveratrol, tanin, ashwaganda, trigonelin, huperzina.

Un efect foarte important asupra sistemului nervos neuronal il au si alti factori externi: cum ar fi muzica sau iubirea. Se pare ca acestea stimuleaza regenerarea, demonstrand ca nu medicamentele chimice reprezinta catalizatorul vindecarii, ci schimbarea atitudinii si a nutritiei.

2. REGENERAREA FICATULUI

Glycyrrhiza, o componenta gasita in planta de Licorce, are proprietati anti-virus extraordinare, iar studiile au aratat ca, in cazul animalelor, acest ingredient are capacitatea a ajuta la regenerarea ficaului si la imbunatatirea functiilor acestuia. Alte substante care ajuta la regenerarea ficatului: carvacrol (din oregano), ginseng coreean, planta rooibos, vitamina E.

3. REGENERAREA CELULELOR BETA

Din pacate, medicina conventionala inca nu a gasit niciun tratament pentru diabet si refuza sa recunoasca efectul benefic al tratamentelor naturale, in cazul acestei afectiuni. Alimentele din lista de mai jos au capacitatea de a regenera celulele beta, raspunzatoare cu producerea de insulina, atat de necesara in cazul diabeticilor de tip 1. Se pare ca, odata ce sunt fortificate si regenate, aceste celule pot ajuta la reinstaurarea starii de sanatate, in cazul suferinzilor. Acestea sunt: vitamina D, curcumina, avocado, salata, berberina (extract din plante), arginina, stevie, matase de porumb.

4. REGENERAREA HORMONALA

In acest caz, ai nevoie de vestita vitamina C, aceasta avand puteri regenerative remarcabile. Are capacitatea de a asista electronii raspunzatori cu functionarea estradiolului (estrogen), progesteronului, testosteronului, etc. In tandem cu nutritia, are capacitatea de a sprijini functia glandelor sexuale, cum ar fi ovarele. Astfel, vitamina C reprezinta un mod minunat de a sprijini sanatatea sistemului hormonal.

5. REGENERAREA TESUTULUI CARDIAC

Pana nu demult, se credea ca tesutul cardiac ar fi incapabil de a se regenera singur. Un studiu recent a aratat ca acest lucru este compet fals, in contextul in care exista substante care pot asigura regenarea acestui tesut. Substantele neocardiogene au rolul stimula formarea celulelor sanatoase, iar din aceasta categorie fac parte: resveratrolul, ginsengul siberian, extractul de vin rosu, N-Acetil-Cisteina. Un rol important in regenerarea tesutului cardiac il au si celulele stem, care o pot ajuta pe mama sa-si regenereze celulele inimii, iar acest lucru este posibil prin intermediul fatului.

6.REGENERAREA CARTILAJELOR, A INCHEIETURILOR SI A COLOANEI

Curcumina si resveratrolul au un rol important in recuperarea ranilor la nivelul coloanei. In cazul bolilor articulatiilor, cum ar fi osteoporoza, ar fi indicat sa se adopte o dieta preponderent vegetariana, cu alimente de baza precum: varza, spanacul, fasolea, nucile, legumel inchise la culoare (vitamina K).

In concluzie, medicina naturista incepe sa fie din ce in ce mai bine vazuta, fapt care-i deranjeaza la culme pe cei care s-au obisnuit sa faca bani de pe urma medicamentelor chimice, care nu par sa ajute pe nimeni, pentru foarte mult timp. Ba chiar din contra, tratamentele alopate nu fac altceva decat sa slabeasca sistemul imunitar pe termen lung.

Deschide ochii si alege sa te tratezi natural, stimuland sistemul imunitar, este cel mai sanatos lucru pe care-l poti face!

Sursa: